Początkiem kwietnia rozpoczęliśmy realizację projektu we współpracy ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia ”Polska Wieprzowina na Kulinarnych Szlakach”. Podróżujemy po szlakach kulinarnych w całej Polsce. W 20 lokalach gastronomicznych : gospodach, karczmach, oberżach, restauracjach, a także dodatkowo zakładach mięsnych i winnicach promować będziemy walory zdrowotne i smakowe polskiej wieprzowiny. Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. Za nami już Bielsko-Biała, Gorlice, Szczawnica, Jasionka i Rzeszów.
Celem kampanii jest edukacja społeczeństwa a w szczególności osób decyzyjnie odpowiedzialnych za zakupy domowe jak ważną rolę w życiu człowieka odgrywa zdrowo zbilansowana dieta, właściwy dobór zdrowych, polskich i ekologicznych certyfikowanych produktów wieprzowych. Chcemy pokazać jak ważny jest patriotyzm konsumencki, który buduję siłę całej naszej gospodarki poprzez kupowanie mięsa wieprzowego wytwarzanego najbliżej nas zapewniamy sobie zdrowie i odporność każdego dnia.
W galerii możecie obejrzeć zdjęcia z realizacji dotychczasowych wydarzeń a na naszym fanpage’u znajdziecie aktualne informacje dotyczące wydarzenia.
Termin wydarzenia: 03.04.2022-
Miejsce wydarzenia: Kulinarne Szlaki w Polsce