Kolejna realizacja projektu finansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego we współpracy ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia ”Polska Wieprzowina na Kulinarnych Szlakach”.
Restauracja Bartna Chata w Gospodarstwie Pasiecznym Bartnik Sądecki w miejscowości Stróże w województwie małopolskim zorganizował już po raz 29 Biesiadę u Bartnika pod patronatem naszego projektu Polska Wieprzowina na kulinarnych szlakach . Właściciele przygotowali między innymi: Soczystą gruszkę owiniętą w boczek i macerowaną w miodzie oraz karczek grillowany z sosem rabarbarowo-miodowym podany z ziemniakami oraz surówką wiosenną. Uczestnikami biesiady byli przedstawiciele organizacji pszczelarskich z Polski i zagranicy oraz prelegenci i uczestnicy Konferencji Pszczelarskiej. Dziękujemy za możliwość zrealizowania wydarzenia właśnie w tym miejscu. Restauracja Bartna Chata należy do Szlaku Kulinarno-Turystycznego Ekologia, Jakość i Tradycja. Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia tego miejsca http://www.bartnik.pl/ .
Podróżujemy po szlakach kulinarnych w całej Polsce. W 20 lokalach gastronomicznych : gospodach, karczmach, oberżach, restauracjach, a także dodatkowo zakładach mięsnych i winnicach promować będziemy walory zdrowotne i smakowe polskiej wieprzowiny. Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Celem kampanii jest edukacja społeczeństwa a w szczególności osób decyzyjnie odpowiedzialnych za zakupy domowe jak ważną rolę w życiu człowieka odgrywa zdrowo zbilansowana dieta, właściwy dobór zdrowych, polskich i ekologicznych certyfikowanych produktów wieprzowych. Chcemy pokazać jak ważny jest patriotyzm konsumencki, który buduję siłę całej naszej gospodarki poprzez kupowanie mięsa wieprzowego wytwarzanego najbliżej nas zapewniamy sobie zdrowie i odporność każdego dnia.
W galerii możecie obejrzeć zdjęcia z realizacji wydarzenia w Bartniku Sądeckim a na naszym fanpage’u znajdziecie aktualne informacje dotyczące kolejnych wydarzeń.
Termin wydarzenia: 02.07.2022
Miejsce wydarzenia: Kulinarne Szlaki w Polsce