Kolejna realizacja projektu finansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego we współpracy ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia ”Polska Wieprzowina na Kulinarnych Szlakach”.
Restauracja Hotelu Cztery Pory Roku w Głogowie Małopolskim w województwie podkarpackim zaserwował znakomite dania z mięsa wieprzowego. Właściciele przygotowali między innymi: Smakowity kotlet schabowy z kością, puree z pora, młoda kapusta . Dziękujemy za możliwość zrealizowania wydarzenia właśnie w tym miejscu. Restauracja Hotelu Cztery Pory Roku należy do Szlaku Kulinarno-Turystycznego Ekologia, Jakość i Tradycja.
Podróżujemy po szlakach kulinarnych w całej Polsce. W 20 lokalach gastronomicznych : gospodach, karczmach, oberżach, restauracjach, a także dodatkowo zakładach mięsnych i winnicach promować będziemy walory zdrowotne i smakowe polskiej wieprzowiny. Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
Celem kampanii jest edukacja społeczeństwa a w szczególności osób decyzyjnie odpowiedzialnych za zakupy domowe jak ważną rolę w życiu człowieka odgrywa zdrowo zbilansowana dieta, właściwy dobór zdrowych, polskich i ekologicznych certyfikowanych produktów wieprzowych. Chcemy pokazać jak ważny jest patriotyzm konsumencki, który buduję siłę całej naszej gospodarki poprzez kupowanie mięsa wieprzowego wytwarzanego najbliżej nas zapewniamy sobie zdrowie i odporność każdego dnia.
W galerii możecie obejrzeć zdjęcia z realizacji wydarzenia w Głogowie Małopolskim a na naszym fanpage’u znajdziecie aktualne informacje dotyczące kolejnych wydarzeń.
Termin wydarzenia: 30.06.2022
Miejsce wydarzenia: Kulinarne Szlaki w Polsce