Projekt Polska Wieprzowina na kulinarnych szlakach Restauracja Portius w Krośnie, Siedlisko Janczar w Pstrągowej oraz Restauracja Kulisy w Rzeszowie.

Kolejne realizacja projektu finansowanego z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego we współpracy ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia ”Polska Wieprzowina na Kulinarnych Szlakach”.

Restauracja Portius mieszcząca się w Hotelu Portius w Krośnie w województwie podkarpackim  pod patronatem naszego projektu Polska Wieprzowina na kulinarnych szlakach przygotowała rewelacyjną kolację z polskiej zdrowej wieprzowiny. Szef kuchni zaserwował  między innymi: burgera podkarpackiego z kaszanką i gruszką, krem szparagowy z pulpecikami wieprzowymi i kolendrą oraz roladki z polędwiczki wieprzowej faszerowane kurkami i wędzonym serem podawane ze strudlem ziemniaczanym z boczkiem i młodą marchewką z groszkiem
Uczestnikami kolacji edukacyjnej  byli  przedsiębiorcy, rzemieślnicy, producenci żywności wysokiej jakości oraz mieszkańcy Krosna.
Dziękujemy za możliwość zrealizowania wydarzenia właśnie w tym miejscu. Restauracja Portius należy do Szlaku Kulinarno-Turystycznego Ekologia, Jakość i Tradycja. Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia tego miejsca  www.restauracjaportius.pl

Siedlisko Janczar w miejscowości Pstrągowa  w województwie podkarpackim otwarła przed nami swoje progi także w sierpniu 2022. Piękne miejsce oraz wspaniali ludzie. Kuchnia podała przepyszne dania z wieprzowiny miedzy innymi: schab wieprzowy z krokietem z kaszanki na puree z kukurydzy, okraszony chrupiącym boczkiem i szczypiorkiem. Goście kolacji mogli się cieszyć wspaniałą kuchnią z wykorzystaniem zdrowej wieprzowiny jak i pięknym słońcem które uraczyło nas tego wieczoru. Dla wszystkich chętnych do przeżycia podobnych wrażeń zapraszamy do Pstrągowej www.siedliskojanczar.pl 

Wrzesień przywitaliśmy w pięknym rzeszowskim klimacie w  Restauracji Kulisy znajdującej się w Hotelu Falkon. Wspaniałą biesiadę z wieprzowiną dzięki Funduszowi Promocji Mięsa Wieprzowego zaczęliśmy od carpaccia z polędwiczki wieprzowej na rukolii  polanego winegretem malinowym. Uczestnicy kolacji chętnie uczestniczyli w w części prezentacji oraz zadawali dużo pytań dzięki czemu nie mieli najmniejszych problemów podczas quizu na temat zalet polskie pysznej wieprzowiny. Tak jak podczas poprzednich kolacji wszyscy uczestnicy wyszli z pełnymi brzuchami a niektórzy powrócą dzięki wygranym podczas quizu bonom na produkty wieprzowe o wartości 200 zł do wykorzystania w restauracji. Odwiedźcie i Wy te piękne miejsca i posmakujcie wyśmienitej kuchni. Zapraszamy do restauracji Kulisy www.kulisy.rzeszow.pl

 Podróżujemy  po szlakach kulinarnych w całej Polsce. W 20 lokalach gastronomicznych : gospodach, karczmach, oberżach, restauracjach, a także dodatkowo zakładach mięsnych i winnicach promować będziemy walory zdrowotne i smakowe polskiej wieprzowiny. Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. 

Celem kampanii jest  edukacja społeczeństwa a w szczególności osób decyzyjnie odpowiedzialnych za zakupy domowe jak ważną rolę w życiu człowieka odgrywa zdrowo zbilansowana dieta, właściwy dobór zdrowych, polskich i ekologicznych certyfikowanych produktów wieprzowych. Chcemy pokazać jak ważny jest patriotyzm konsumencki, który buduję siłę całej naszej gospodarki poprzez kupowanie mięsa wieprzowego wytwarzanego najbliżej nas zapewniamy sobie zdrowie i odporność każdego dnia.

W galerii możecie obejrzeć zdjęcia z realizacji  wydarzeń  a na naszym fanpage’u  znajdziecie aktualne informacje dotyczące kolejnych wydarzeń. 

Termin wydarzenia: 12.08.2022, 23.08.2022, 13.09.2022
Miejsce wydarzenia: Kulinarne Szlaki w Polsce